Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Mark Vanloocke / Nieuwslezer

De familie Soetewey uit Kapellen introduceerde mij in 1981 in het radiolandschap. Aanvankelijk was dat nog in de “piratentijd” bij Radio Merlijn, gehuisvest in de Kapelse Gasstraat.
Peter Soetewey (alias Tom Dolby) was toen al geruime tijd bezig als dj en liet me mijn eerste radioprogramma maken onder mijn eerste schuilnaam Mark Vinyl (er waren immers nog geen cd’s op de markt gebracht) op 24/11/1981.
Zijn nonkel Pol Soetewey was het niet eens met het amateuristische gedoe bij Radio Merlijn en samen met een paar sterkhouders werd Radio Totaal in 1982 boven de doopvont gehouden.
Er werd lang gezocht achter een naam voor de nieuwe zender en uiteindelijk werd mijn voorstel goedgekeurd.
Samen met Peter Vergauwen zorgden we voor het allereerste programma op Radio Totaal (onder mijn nieuwe dj naam Willy Wortel) in de gloednieuwe studio in de Pastoor Van den Houdtstraat in Kapellen.
En dat gebeurde op de legendarische zaterdag 31 juli 1982, de dag die in Frankrijk bekend staat als de dag van het meest dodelijke verkeersongeval met een reisbus in de zuidelijke stad Beaune.
Nadien verhuisde de studio naar de Hoevensebaan in Kapellen naast het Liberaal Centrum, werd Totaal overgenomen door de groep “Contact” om tenslotte te eindigen als FM Lokaal.
Omdat we de muziek van FM Lokaal overnamen, kreeg ik de opdracht van de betreurde Pol Soetewey om de activiteitenkalender en vervolgens het regionale nieuws te maken en in te lezen. In 2013 viel het doek voor mezelf na ruim 31 jaar over de vzw Radio Totaal.
Toen Danny Verbiest me in 2017 vertelde over de plannen van Bjorn Van Zundert om Totaal een tweede leven te geven, twijfelde ik geen seconde om mij opnieuw te engageren voor het regionale nieuws.