Current track

Title

Artist

Current show

Opstaan!

06:00 10:00

Current show

Opstaan!

06:00 10:00

Background

Lex De Groot / Programma Maker


Lex De Groot shows

Studio 45

Lex De Groot

Liefde Enz

Lex De Groot

Al heel mijn leven achtervolgt de muziek me.  Het begon als kleine jongen, ik kreeg toen een cassetterecorder cadeau van mijn ouders.
Ik ging mij bezig houden met het opnemen van liedjes op de radio.  Later zou ik dit steeds verfijnder gaan doen, ik wilde immers de platen ‘helemaal’ zonder presentaties in de intro en outro.  Ik ontdekte de ‘Nationale hitparade’ op zondagavond op het toenmalige Hilversum 3.
Hier werden de platen volledig gespeeld zonder ‘storing’, m’n collectie was gestart.

Ik kreeg de microbe steeds meer en meer te pakken, Radio DJ wilde ik zijn!
Om te oefenen heb ik mijn broer mee ingeschakeld.  Ik gebruikte een radio/cassetterecorder met microfoon, via een kabeltje ging het naar de luidspreker die in een andere kamer stond opgesteld.  Mijn broer ‘moest’ luisteren en ik zat in de andere kamer te ‘presenteren’, de TOP-30!  In een later stadium werd dit steeds verfijnder, ik maakte in mijn kamer ‘live’ radio programma’s door deze op te nemen op een cassette.  M’n apparatuur was ondertussen uitgebreid met een cassettedeck, versterker, mengpaneel,….

In onze gemeente was in die tijd, ik spreek over 1984, een vrije radio genaamd ‘Radio Titanic’.  Dit moest ik van naderbij gezien hebben!  Als trouwe luisteraar van Radio Veronica, toen nog op Hilversum 3 op vrijdag, luisterde ik steeds naar de Top-40 met Lex Harding.
Een vast onderdeel was de thuismix, dit wilde ik ook proberen.  Ik maakte een remix van Michael Sembello’s ‘Maniac’.  Hiermee ging ik naar de vrije radio.  Omdat ze het zo leuk vonden vroegen ze me of het me iets zegt om een programma te maken op de radio.  M’n radiocarrière was gestart.
Tot eind jaren ‘80 heb ik op dit station programma’s gemaakt waarna ik andere horizonten ben gaan opzoeken.  Ik kwam terecht bij Radio Twenty-Nine (voorheen Radio Allegro).

Dit verhaal duurde niet zo heel lang want Radio Park in Brasschaat dat zei me wel iets.
Het is 1990, het station was razend populair, en ja hoor, ik mocht mij bij de crew toevoegen.
Ik kreeg een programma op zaterdagnamiddag, live tussen 16.00 uur en 19.00 uur.  Dit zou zo blijven tot op het einde van de jaren ’90.  Enkele andere kleine radio avontuurtjes waren Radio Baccarah (nadien omgedoopt tot Arta FM), een station dat uitzond vanuit België voor Nederland, Radio Dockside, Radio Souvenir en Radio Saffier.

In 2001 ben ik op Radio Park begonnen met de programma’s ‘Liefde enz’ en ‘Studio 45’.
Later zou dit voortgezet worden op Radio Saffier uit Wuustwezel.
Het was de start van een, voor mij, succesverhaal.
En nu is Studio 45 terug te beluisteren via Radio Totaal! 

Een microbe die met geen enkel medicijn te genezen is……